Aquesta pàgina ja no està de servei: es mantindrà durant tres mesos per tal que qui desitgi consultar-la, pugui fer-ho. Si pot fer servei a algú o algú necessita eliminar les seves dades, envieu un correu electrònic a info@planter2012.tk (en el primer cas) o a dades@planter2012.tk (en el segon) · En els propers dies es procedirà a eliminar totes les dades dels enquestats. Moltes gràcies pel vostre temps. Podeu consultar els resultats a la pestanya dedicada a aquest efecte· Si necessita ajuda o detecta qualsevol problema, si us plau, indiqui'ns-ho a ajuda@planter2012.tk · Moltíssimes gràcies a tots i a totes per la vostra ajuda: 131 respostes en sols uns instants!

Sobre nosaltres

La majoria d’hospitals ja han entregat al govern el document on expliquen com s’ho faran per gastar un 10% menys: tancaran quiròfans, no renovaran contractes temporals i tindran menys llits. [...] La majoria de col·lectius sanitaris diuen que [aquestes mesures] tindran incidència en l’atenció al pacient.”
Així narrava l’entradeta d’un article de finals de març de la pàgina web www.3cat24.cat la situació en la que, a causa de la crisis, es trobarien en els propers mesos els centres de salut catalans. Fins a l’actualitat, el sistema sanitari català –a l’igual que l’espanyol- sempre ha estat un dels més ben reconeguts. Avui en dia, més de set milions de persones se’n beneficien i la impressió general és que és força bo.
Però a les arques de la Generalitat de Catalunya no hi ha suficients diners com per a seguir mantenint aquest nivell de prestacions i, per tant, s’ha de reduir la despesa. Això passa per tancar quiròfans a la tarda, tancar plantes i llits –sobretot durant els períodes de vacances–, la reducció de treballadors eventuals... I això implica llistes d’espera més llargues en intervencions quirúrgiques no urgents, en proves diagnòstiques i consultes a metges especialistes. Tot plegat, ha aconseguit encendre uns catalans que, indignats amb les retallades, reclamen que si s’ha de reduir el pressupost, es faci en altres àmbits. A aquest fet cal afegir-li que, segons dades com les del Panell de Consum Alimentari, les crisis causen canvis en les dietes que provoquen problemes alimentaris com l’obesitat. A Mèxic, per exemple, la crisis del 1996, va fer augmentar la mortalitat de nens i majors de seixanta anys. Una situació similar fou resultat de la crisis que un any després va patir el sud-est asiàtic. A Espanya, segons un estudi publicat recentment, una de quatre persones diu que el seu estat de salut ha empitjorat, habitualment a causa de l’ansietat, els nervis o l’estrès. Un 44% de la població diu patir-ne més. Però, realment aquesta és la opinió que comparteixen la majoria dels catalans? Quina impressió tenim del sistema sanitari català? I, si bé últimament els telenotícies obren amb manifestacions a favor del sistema sanitari català actual, realment ens preocupem habitualment per la nostra salut? A partir d’una trentena de preguntes, aquest treball pretén donar resposta a les preguntes anteriors.
Resumint, la intenció d’aquest treball és descobrir quin grau de preocupació tenim actualment els catalans per a la nostra salut i quin és l’estat en que es percep que troba el sistema sanitari català en l’actualitat.

Nota: Aquest blog pertany a blogger, tot i això, hem ocultat la Navbar. Podeu seguir realitzant-ne les seves funcions en els widgets del lloc.


Si necessites més informació, envia'ns un correu a info@planter2012.tk

Anuncis

Promoció